My blog has moved!

You should be automatically redirected in 3 seconds. If not, visit
http://raluxa.com
and update your bookmarks.

Idiocracy (2006)

Thursday, March 26, 2009

Luke Wilson ( Legally Blonde. Anchorman) joaca rolul americanului absolut mediocru care este implicat intr-un proiect militar de criogenizare, alaturi de o prostituata. Experimentul esueaza si, in loc sa revina un an mai tarziu asa cum fusese prevazut initial, subiectii se trezesc in 2505 si descopera ca omenirea a devenit leaganul prostiei si retardarii. Recoltele nu cresc pentru ca sunt stropite cu bautura energizanta in loc de apa, Oscarurile sunt castigate de filme despre basini, sistemul juridic seamana cu emisiunile lui Jerry Springer iar presedintele SUA este un negru "all muscle - no brains", la fel de imbecil ca natiunea pe care o conduce. In scurt timp, musafirul din alte vremuri devine liderul intelectual al lumii in care a aterizat si, sub indrumarea sa, omenirea face primii pasi timizi spre redresare.
Umorul negru care abunda in Idiocracy il face o vizionare usoara dar moralista, pigmentata generos cu trimiteri la starea actuala a poporului american.  Ce m-a distrat: faptul ca in 2006 a existat viziunea despre presedintele american de culoare, vazut ca erou national, care pretinde solutii imediate pentru redresarea economiei de la oameni mai inteligenti ca el.

2 comments:

Anonymous March 26, 2009 at 2:32 PM  

Nu ar trebui sa te distreze in mod special faptul ca in filme se vorbeste despre negrii presedinti.De ce? hollywoodul este sub sefia serviciilor secrete, prin filme i se imprima omului noutatile ce vor veni, de multi ani cred ca ai observat in filme presedinti negrii, ne-au pregatit pentru ce a venit.

Te asigur ca peste vreo 10, 20 de ani o sa avem mai multe detalii despre extraterestii.

Acuma treaba se impute cand Dumnezeu apare negru, cum ar fi din God for a day parca :)) aici n-am nimic de comentat

Anonymous March 26, 2009 at 5:04 PM  

@George Nicolae: am mai vazut cliseul cu presedintele american de culoare in multe filme, dar aici era mai funny decat in alte parti pentru ca era sef peste o natiune de retarzi in plin colaps economic:)))

Post a Comment

Comment moderation is OFF.

Please avoid posting comments as Anonymous. Choose Name/URL from the dropdown list and give me a name to reply to. The URL field is optional.